Som connecting partner til Rolls-Royce Motorcars, kan vi hos MY GARAGE nu stolt formidle annonceringen af den nye fuldelektriske Rolls-Royce Spectre

Som connecting partner til Rolls-Royce Motorcars, kan vi hos MY GARAGE nu stolt formidle annonceringen af den nye fuldelektriske Rolls-Royce Spectre

En ny æra begynder nu for det mest ærværdige og historiske navn i luksus- og bilindustrien, Rolls-Royce Motorcars. Fra og med 2030 vil Rolls-Royce udelukkende producere modeller med fuldelektriske drivlinjer.

MY GARAGE Brand Manager Alexander Wisler fortæller:

’’Spectre markerer en fundamental ændring i den årelange og ærbødige historie om Rolls-Royce. En ny æra er begyndt, og de anerkendte 12 cylindre møder deres fremtid. Men hvor andre mærker må kæmpe med udfordringen om motorlyd og køreoplevelse, er Rolls-Royce hjulpet af deres vision om et evigt lydsvagt og komfortabelt køretøj. Jeg er overbevist om at Spectre vil finde sin plads i Danmark, og henvende sig til et helt nyt publikum. Vi hilser begge hjertelig velkommen.’’

 

I en historisk pressemeddelelse annoncerede Rolls-Royce Motor Cars, at de første test er på vej af deres første fuldt elektriske bil.

Rolls-Royce Motor Cars administrerende direktør, Torsten Müller-Ötvös, udtaler:
”I dag er den mest betydningsfulde dag i Rolls-Royce Motor Cars’ historie siden d. 04. maj 1904. På denne dato mødtes vores grundlæggere, Charles Rolls og Sir Henry Royce, og blev enige om, at de sammen skulle skabe ’den bedste bil i verden’.

“Ved brugen af den mest avancerede teknologi tilgængelig på dette tidspunkt, og ved at anvende deres bemærkelsesværdige ingeniørvidenskab, forhøjede disse to pionerer tidlige forbrændingsmotorbiler fra støjende, ubehagelige og rudimentære transportmidler ved at sætte et helt nyt benchmark for sondring.

”De biler, de skabte, introducerede verden en sand luksusoplevelse og sikrede for Rolls-Royce den ultimative højdeposition, som den fortsat indtager, uanfægtet, den dag i dag. Brandet er fortsat med at definere det allerbedste indenfor forbrændingsmotorer i mere end et århundrede.

”I dag, 117 år senere, er jeg stolt over at kunne meddele, at Rolls-Royce skal begynde testprogrammet på vejen for et ekstraordinært nyt produkt, der vil løfte den globale revolution af elektriske biler og skabe den første, og fineste, super- luksusprodukt af sin type. Dette er ikke en prototype. Det er den ægte vare, den bliver testet i almindeligt syn, og vores kunder vil modtage de første leverancer af bilen i fjerde kvartal 2023.”

EN PROFETI FULDENDES
”Brugen af elektriske motorer er ikke et nyt koncept for Rolls-Royce. Sir Henry Royce var fascineret af alt elektrificeret, og hans første venture, ved navn F. H. Royce and Company, skabte dynamoer, elektriske kranmotorer og patenterede pærer i bajonett-stil. »Det var imidlertid Charles Rolls, der virkelig spåede en elektrificeret fremtid for biler. I april 1900 oplevede han en tidlig elektrisk motor ved navn Columbia, og erklærede dens elektriske drev for at være ideel.

“Rolls sagde: ‘Elbilen er helt lydløs og ren. Der er ingen lugt eller vibrationer, og de bør blive meget nyttige, når der kan arrangeres faste ladestationer. Men i øjeblikket forudser jeg ikke, at de vil være meget brugbare – i hvert fald i mange år fremover. ‘ “Charles Rolls’ profeti har været genstand for konstant overvejelse i marqueens Goodwood -æra. Men vi har ikke været tilfredse med, at den tilgængelige teknologi kunne understøtte Rolls-Royce-oplevelsen. Indtil nu. ”Nu er det tid til at ændre udviklingen for fremtidens luksus.

“Vi går i gang med denne dristige, nye fremtid med en kæmpe fordel: Elektriske drivlinjer er unikt og perfekt egnet til Rolls-Royces, i højere grad end noget andet bilmærke. Det er lydløst, forfinet og skaber et drejningsmoment næsten øjeblikkeligt, samt genererer enorm kraft. Det er det, vi i Rolls-Royce kalder ‘waftability’. ”Hos Rolls-Royce har vi eksperimenteret med et elektrisk drivaggregat i nogen tid. I 2011 afslørede vi 102EX, et fuldt operationelt fuldlektrisk fantom. Vi fulgte dette i 2016 med vores fuldt elektriske 103EX, der repræsenterede vores vision for mærket flere årtier ud i fremtiden. ”

ET AFHOLDT LØFTE
“Disse ekstraordinære produkter vakte en enorm interesse for elektriske drivlinjer blandt vores kunder. De betragtede det som den perfekte pasform til en Rolls-Royce. Og i løbet af det sidste årti, er jeg gentagne gange blevet spurgt: ‘Hvornår går Rolls-Royce elektrisk?’ Og ‘Hvornår producerer du din første elbil?’ “Jeg svarede med et utvetydigt løfte: ‘Rolls-Royce vil gå elektrisk fra og med dette årti.’

I dag holder jeg mit ord.”

EN BEMÆRKNINGSVÆRENDIG FORETAGELSE
”Charles Rolls’ profeti og mit løfte har ført os til et skelsættende øjeblik for markeringen. Rolls-Royce har indledt en historisk og unik virksomhed, som i dag bliver en realitet. Vores designere og ingeniører har arbejdet hårdt for at bringe os hertil: og vi er nu klar til at påbegynde vejtest af den første helt elektriske Rolls-Royce i historien. “Denne grundlæggende ændring i vores drivlinjeteknologi kræver, at vi udfordrer hvert eneste aspekt af produktet, før vi tilbyder det til de mest kræsne og krævende individer i verden: Vores Rolls-Royce-kunder.

“For at gøre dette har vi udtænkt det mest krævende testprogram i Rolls-Royces historie. Vi vil tilbagelægge 2,5 millioner kilometer, hvilket skal udgøre en simulering af mere end 400 års brug i gennemsnit for en Rolls-Royce. Samtidigt vil vi rejse til alle fire hjørner af verden, for at presse denne nye bil til det yderste.

”Du vil se disse testbiler på veje rundt om i verden. Hold øje med dem – de vil være tydelige. De vil blive testet under alle forhold og over alle terræn på deres 2,5 millioner kilometer lange rejse – der bogstaveligt talt vil accelerere Rolls-Royce ind i fremtiden. ”

FLEKSIBEL ARKITEKTUR
”I 2017 debuterede vi Phantom, og dermed brandets proprietære aluminiumsarkitektur: en skalerbar og fleksibel rumramme, der ville understøtte alle kommende Rolls-Royce biler. Denne unikke teknologi, udviklet særligt til Rolls-Royce af Rolls-Royce og forbeholdt brandets eksklusive brug, blev skabt for at danne grundlaget for ikke bare forskellige forbrændingsmotormodeller, som den nu gør med Cullinan og Ghost, men modeller med helt forskellige drivlinjer.

“Til dette formål nyder vores kommende elbil fordel af Rolls-Royce-arkitekturen og derfor den ekstraordinære oplevelse af en Rolls-Royce på vejen. Fri for enhver delingsstrategi for gruppeplatforme kunne vi integrere vores planer om et elektrisk drivværk i arkitekturens indledende design og sikre, at dette ekstraordinære nye produkt opfylder vores kunders ekstremt høje forventninger. ”

ET NYT NAVN: EN NY ARV
“Denne Rolls-Royce er opfyldelsen af en profeti, og den repræsenterer afholdelsen af et løfte givet for mange år tilbage. Det er begyndelsen på en ny arv til vores brand. I den ånd har vi besluttet et helt nyt navn til denne bil. Et navn, der er lige så kraftfuldt og stemningsfuldt som de øvrige i modelprogrammet, der har tjent os så perfekt i det sidste århundrede – navne som Phantom, Ghost og Wraith.
Det er et navn, der passer perfekt til det æteriske og andre verdslige miljø, som vi har reserveret specielt til dette øjeblik: Spectre.
Spectre er et navn givet til andre verdslige væsener synonymt med stor magt og fremtoning; skabninger i et alternativt rige, der får deres tilstedeværelse til at føles gennem flygtig manifestation. Et spectre tvinger verden til at stoppe op. Den dominerer den plads, den indtager. Lige så hurtigt som det viser sig, forsvinder det igen og efterlader opstemthed, energi og intriger i kølvandet.

“Dette navn matcher derfor den ekstraordinære Rolls-Royce, som vi annoncerer i dag – en bil, der får sin tilstedeværelse at mærke, før den forsvinder ind i en verden, der er utilgængelig for alle på nær de få. Som et britisk brand har vi valgt den britiske stavemåde, men betydningen er universel.”

EN EKSTRAORDINÆR FREMTID
”Med dette nye produkt angav vi vores løfte for fuld elektrificering af hele vores produktportefølje inden 2030. På dette tidspunkt vil Rolls-Royce ikke længere være i gang med at producere eller sælge produkter til forbrændingsmotorer.

“Spectre er den levende opfyldelse af Charles Rolls’ profeti. Mit løfte, afgivet på vegne af Rolls-Royce Motor Cars, bliver holdt. Nu begynder vi en bemærkelsesværdig virksomhed. Jeg er stolt over, at vi fortsat vil drive verdens mest progressive og indflydelsesrige kvinder og mænd ind i en strålende, elektrificeret fremtid. ”