Successfuld Porsche-fejring sendte stort beløb til velgørenhed

Successfuld Porsche-fejring sendte stort beløb til velgørenhed

Intet mindre end 333 Porscher var i år tilmeldt det store event hos Porsche Servicecenter Vejle, hvor deltagere fra hele Norden mødes og fejrer passionen for Porsche.

 

Der var Porscher i alle nuancer, modeller og årgange samlet i Vejle i weekenden. Alt fra de ældste modeller som 550 Spyder til den nyeste 992 variant med GT3 på hækken stod side om side, parat til at markere Porsche Servicecenter Vejles fødselsdag. Faktisk er det kun de ydre rammer, som sætter grænsen for antallet af deltagende Porscher, fortæller eftermarkedschef for Porsche Servicecenter Vejle Lars Paugan:

– Vores største drøm må være at kunne samle 911 Porscher en dag, siger han grinende.
– Men indtil vi får lavet nogle flere parkeringspladser, er det svært at klemme mange flere ind til næste år, konstaterer han med blikket rettet mod de mange biler fra alle årgange, der er samlet. Antallet af billetter til næste års arrangement er allerede på plads; 356 – naturligvis inspireret af Porsche modellen fra 1948 med samme navn.

Mange af deltagerne har været med i flere år, men samtidigt kommer der også nye medlemmer til ’familien’ hvert år.

Årets donation gik til lokale børn og unge

Porsche-ejerne er i år med til at give børnene på Børn og Unge Center Vejle Fjord en ekstra god oplevelse. Hvert år donerer Porsche Servicecenter Vejle nemlig et beløb tilsvarende billetprisen til et lokalt, velgørende formål. I anledning af dette års fødselsdag beløber det sig derfor i 49.950 DKK, som børnene nu kan se frem til at bruge på en særlig oplevelse.

Afdelingsleder Karina Arvidsen fra Børn og Unge Center Vejle Fjord fortæller:

– Vi er meget taknemmelige for donationen, som nu at kan være med til at give vores børn en ekstra oplevelse. Vi havde også en rigtig god dag til arrangementet i søndags, hvor børnene oplevede, at de havde en vigtig rolle på dagen.

Børn og voksne fra børn og unge centeret hjalp nemlig til med at guide den lange Porsche kortege på rette vej fra forskellige poster på ruten. Og det var i høj grad noget, de deltagende bemærkede, fortalte flere:

– Ikke alene var det praktisk, at børnene vinkede os i den rigtige retning med flag og skilte, men det var også utrolig hyggeligt at modtage så mange smil og vink på vejen, fortæller deltager Thomas Klavsen.

Porsche-festen blev fejret sammen med hele Vejle

Som noget nyt havde man i år valgt at offentliggøre ruten, for at lade endnu flere nyde godt af synet af de mange imponerende køretøjer. Samtidig var ruten i år sammensat for at vise nogle af de allerbedste sider af Vejle. Turen gik nemlig langs Tirsbæk Strandvej, forbi Bølgen og over havnen til Ibæk Strandvej, hvorfra udsigten til Fjordenhus og Vejlefjord Broen kunne nydes i det flotte solskinsvejr. De snoede skovveje op ad bakken ved Munkebjerg kan give de fleste et sug i maven, og var derfor også et must at passere på ruten i går. Turen hjem gik over Vejlefjord Broen, hvor mange forbipasserende kunne forundres over de mange hundrede Porscher, som var samlet.
Thomas Klavsen fortalte yderligere omkring hans oplevelse:

– Køreturen gik over alt forventning. Den var supergodt koordineret, så der var ikke lang ventetid eller lignende. Ruten gik igennem Vejle by samt igennem det smukke landskab omkring Vejle – en meget smuk rute, hvor der samtidigt stod publikum på hele ruten, der vinkede og kiggede på kortegen. Alt sammen var det med til at give en super fed oplevelse, afslutter han.

Det var nemlig ikke alene børnene fra Børn og Unge Center Vejle Fjord, der deltog ude fra ruten. Hundredvis af lokale havde fundet sig en plads i solen, hvorfra de kunne opleve den imponerede Porsche-kortege. Mange havde sågar gjort det ekstra hyggeligt med picnictæpper, mens andre havde anrettet sig i vejsiden med kaffe og festivalsstole.

 

Stor interesse om næste års fejring

Som altid falder Porsche Servicecenter Vejles fødselsdag den første søndag i september hvert år – og nu for sjette gang. Og endnu engang forventes der at være stor opbakning til begivenheden.

– Vi har åbnet op for salget af billetter til næste år, og igen i år forventer vi, at de bliver udsolgt. Faktisk har vi på de første to dage, siden billetsalget startede, allerede solgt 150 billetter – vel at mærke et helt år inden fødselsdagen løber af stablen, fortæller Lars Paugan.

 

 

Fakta:
Porsche Servicecenter Vejle
er landets største af de i alt tre autoriserede Porsche serviceværksteder og har eksisteret i de ikoniske bygninger hos MY GARAGE siden 2017. Serviceværkstedet tilbyder alle former for serviceydelser, reparationer og udmålinger og alt arbejde foretages med originalt specialværktøj og reservedele leveres direkte fra Porsche.