Salg af bil til udlandet

Salg af bil til udlandet

Går du med overvejelser om at sælge din bil til udlandet? I nogle tilfælde er det godt givet ud at sende din bil sydpå, men det kan være en jungle at finde ud af, hvordan du griber det an.

Hvorfor kan det betale sig at sælge bilen i udlandet?

I Danmark har de fleste af os vores biler meget kær. Det betyder, at vi nødigt kører rundt i en bil med skrammer og buler. Har du en bil med et par skrammer og en god portion brugsspor? Så kan du højst sandsynligt få en bedre pris for den i udlandet. Det skyldes blandt andet de billigere lønninger og driftsomkostninger, som er værd at overveje med den høje konkurrence og bilernes hurtige tab af værdi her i Danmark.

Hvordan eksporterer man sin bil?

Der er flere metoder, som du kan vælge at bruge, hvis du vil sælge din bil. Først og fremmest kan du vælge at indgå et samarbejde med en professionel virksomhed, som eksporterer biler og ved, hvad der skal til. En professionel virksomhed sørger for at finde den helt rigtige køber og gøre forarbejdet, så du kun skal gøre det allermindste – helt uden bekymring. Det koster selvfølgelig, men til gengæld slipper du for alt besværet og usikkerheden undervejs.

Du kan også vælge selv at stå for eksporten. I så fald er der nogle forskellige trin, som du selv skal have styr på ift. eksportreglerne.

  1. Din bil skal have et udvidet registreringssyn inkl. toldsyn, når du har valgt at eksportere. Synet må ikke være ældre end 4 uger, når du beder om værdifastsættelsen, som er næste step.
  2. Du skal anmode Motorstyrelsen om at værdifastsætte dit køretøj. Sagsbehandlingen har et gebyr på 2.350 kr., og det skal betales, så snart du beder om værdifastsættelsen. Alt dette kan du gøre ved at logge ind på Motorregistret og udfylde anmodningen. Motorstyrelsen har krav på at indkalde dit køretøj til besigtigelse – som udgangspunkt indenfor 14 dage.
  3. Dine nummerplader skal afleveres til en nummerpladeoperatør eller i en motorekspedition, så dit køretøj kan få nye i udlandet.
  4. Du har krav på at indsende dokumentation til Motorstyrelsen på ejerskab af køretøjet, salg af køretøjet og selve udførslen.
  5. Dernæst udbetaler Motorstyrelsen registreringsafgiften til din konto – optimalt ca. 9 uger.

Hvordan er eksportreglerne?

  • Alle køretøjer, fra autocamper til motorcykel, med en vægt op til 3.500 kg kan eksporteres.
  • Når du eksporterer, kan du få udbetalt en eksportgodtgørelse. Den tager udgangspunkt i afgiften, som du betalte, da du købte bilen i sin tid – dog minus 15% eller min. 8.500 kr. ved personbiler og 4.500 kr. ved varebiler.
  • SKAT har krav på toldsyn på alle køretøjer, der anmeldes til eksport.

Eksportgodtgørelsen bortfalder, hvis der er registreret pant, udlæg eller lignende.